Hronika

Za sat vremena dvije oružane pljačke u Sarajevu i Mostaru

Za sat vremena dvije oružane pljačke u Sarajevu i Mostaru
Foto: Ilustracija | Za sat vremena dvije oružane pljačke u Sarajevu i Mostaru

MOSTAR, SARAJEVO - Pet naoružanih bandita upalo je sinoć u 20.20 u tržni centar "Robot" u Mostaru, gdje su prijeteći radnicima da će zapucati opelješili sef, a već u 21.05 je na sličan način opljačkan i tržni centar "Bingo" u Hadžićima kod Sarajeva.

Nakon te filmske pljačke o svemu su upoznate sve policijske patrole, s ciljem da se pronađu razbojnici, ali oni još uvijek nisu uhapšeni.

Po nezvaničnim saznanjima, pljačkaši nisu baš bili upućeni gdje se novac nalazi, pa su uz prijetnju da će zapucati od radnika zatražili da im otkriju mjesto u objektu gdje se nalazi sef s parama.

Preplašeni radnici su ih zatim odveli do sefa, a lopovi su zatim pokupili pare i pobjegli.

Povrijeđenih tokom ovog razbojništva, srećom, nije bilo. "Robot" je, podsjetimo, jedan u nizu opljačkanih tržnih centara u Mostaru, nakon što su u dva navrata opelješene poslovnice "Binga" u mostarskom naselju Centar dva.

"Bingo", ali u Hadžićima, kod Sarajeva, na meti četiri razbojnika bio je u nedjelju u 21.05.

Nije saopšteno koliko je novca odneseno u toj oružanoj pljački, osim što je potvrđeno da je istraga u toku, kao i potraga za razbojnicima.

"Maskirani razbojnici su uz prijetnju oružjem ukrali novac, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu", rekli su nam iz MUPa KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije