Hronika

Za švercere droge i oružja 17 godina zatvora

Za švercere droge i oružja 17 godina zatvora
Za švercere droge i oružja 17 godina zatvora

BANJALUKA - Petorica optuženih za organizovani šverc oružja i droge, a koji su uhapšeni u akciji "Marker 4", priznali su krivicu i sa Specijalnim tužilaštvom RS zaključili sporazume o priznanju, kojima je predviđeno da budu osuđeni na ukupno 16 godina i 11 mjeseci zatvora.

Krivicu su priznali Milorad Gligorević (47) i Dragan Okolić (48) iz Modriče, Davorin Maksimović (35) iz Šamca, Željko Đaković (42) iz Kostajnice i Bogdan Đukić (52) iz Doboja.

Gligorević, koji je inače prvooptuženi u ovom slučaju, nagodio se da bude osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Njegov saučesnik Davorin Maksimović priznao je krivicu za kaznu od četiri godine i tri mjeseca robije.

Đaković je prihvatio kaznu od tri godine i 10 mjeseci zatvora, Đukić kaznu na 30 mjeseci zatvora, a optuženi Okolić pristao je na 18 mjeseci zatvora.

Kako bi kazne optuženima postale pravosnažne, u narednom periodu treba da ih prihvati Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda.

Podsjećamo, jedini koji je uspio za sada da izmakne pravosuđu je Dražen Zoranović (24) iz Obudovca, koji je u bjekstvu.

Inače, prema optužnici Tužilaštvo Gligorevića i ostale tereti za organizovani kriminal i šverc oružja i eksploziva. Oni su činili zločinačko udruženje za preprodaju droge i oružja, koje je djelovalo u toku 2014. i ove godine na široj teritoriji Republike Srpske, i to na području opština Modriča, Šamac, Kostajnica, Prijedor i Gradiška.

Akcija "Marker 4" sprovedena je 11. februara ove godine, a osumnjičene su priveli pravdi pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije