Hronika

Za ubistvo oca i bake 19 godina i 10 mjeseci robije

Za ubistvo oca i bake 19 godina i 10 mjeseci robije
Za ubistvo oca i bake 19 godina i 10 mjeseci robije

BANJALUKA - Luka Savić (20) iz Srpca osuđen je danas na 19 godina i 10 mjeseci zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog ubistva bake Mare (77) i oca Slobodana (53).

Presudom koju je izreklo Vijeće, kojim je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović, Savić je osuđen na 19 i po godina zbog teškog ubistva i šest mjeseci za nedozvoljeno držanje oružja. Vijeće je donijelo odluku da Savić bude osuđen na jedinstvenu kaznu od 19 godina i 10 mjeseci. Osuđenom je produžen pritvor i prema ovom rješenju može trajati do izricanja pravosnažne presude.

Prema navodima iz presude, Savića terete da je od maloljetnog D.M. zatražio da ubije njegovog oca Slobodana i baku Maru. Maloljetniku je prijetio ubistvom ukoliko to ne uradi.

Maloljetnik je na to pristao pa je 18. februara ove godine hicima iz automatske puške  prvo usmrtio baku Maru, a zatim i Slobodana oko 22.30 u  Donjim Kladarima, kod Srpca.

Obrazlažući presudu, Stanković-Ćosovićeva je rekla da je sud kao otežavajuće za Savića cijenio to što je kao saizvršilac usmrtio oca i baku i pokazao bezobzirnost i upornost. Kazala je da je ovo djelo počinio s direktnim umišljajem.

Inače, maloljetnom D.M. (16) iz Srpca izrečena je u Osnovnom sudu u Gradišci presuda da treba da provede od šest mjeseci do četiri godine u vaspitno-popravnom domu zbog ovog ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije