Hronika

Za vikend uhvaćeno 113 pijanih vozača

Za vikend uhvaćeno 113 pijanih vozača
Foto: Ilustracija | Za vikend uhvaćeno 113 pijanih vozača

PRIJEDOR - U akciji pod nazivom "Pojačane kontrole saobraćaja, s akcentom učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola" tokom vikenda u Prijedoru su uhvaćena 64 pijana vozača, dok je u Zvorniku broj pijanaca za volanom bio 49.

"U toku akcije ukupno je kontrolisan 471 učesnik u saobraćaju, a sankcije su izrečene za 166 učesnika ili za 35,24 odsto kontrolisanih. Ukupno je alkotestirano 378 vozača, od kojih su 64 vozača ili 16,93 odsto sankcionisana zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola", kazala je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Pet vozača zbog 1,5 promila je zadržano do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 sati. Vozačima zatečenim pod uticajem alkohola u saobraćaju izrečene su i 34 zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima.

"Tokom akcije kontrolisano je 368 učesnika u saobraćaju, od kojih je 149 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 242 vozača su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od kojih je kod 49 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Uz novčane kazne, za prekršaj koji je bio pod akcentom pojačane kontrole, izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 31 mjesec, kao i 73 kaznena boda", kazao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije