Hronika

Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti

NOVI GRAD - Na području opština Novi Grad i Krupa na Uni stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće.

Komandir Policijske stanice Novi Grad Zoran Kutanjac rekao je da je za deset mjeseci ove godine u ovim opštinama registrovano 109 krivičnih djela, a u 40 slučaja je počinilac nepoznat.

"Radom policijskih službenika rasvijetljena su 23 krivična djela ili 57,5 odsto, što predstavlja zadovoljavajući procenat", rekao je Kutanjac

Prema njegovim riječima, najviše je bilo krivičnih djela protiv imovine 58, protiv života i tijela 13, zdravlja ljudi tri, bezbjednosti saobraćaja osam, braka i porodice tri i iz oblasti privrednog kriminaliteta četiri.

U oblasti javnog reda i mira registrovana su 73 narušavanja javnog reda, što je za 37,6 odsto manje nego u istom periodu prošle godine kad je bilo 117.

"Tokom registrovanja 73 narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 129 prekršaja koji su sankcionisani prekršajnim nalozima ili podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka", kaže Kutanjac.

On je naveo da su od početka godine u saobraćajnim nesrećama stradala tri lica.

Povodom krsne slave MUP-a Republike Srpske - Aranđelovdana u Policijskoj stanici u Novom Gradu danas će biti upriličen slavski ručak.

U Novom Gradu juče je održan turnir u malom fudbalu, na kojem je učestvovalo osam ekipa policijskih stanica Centra javne bezbjednosti Prijedor. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije