Hronika

Žalbeni postupak protiv Vidovića i Bulatovića: Za ubistvo traže 50 godina robije

Žalbeni postupak protiv Vidovića i Bulatovića: Za ubistvo traže 50 godina robije
Foto: Arhivska fotografija | Žalbeni postupak protiv Vidovića i Bulatovića: Za ubistvo traže 50 godina robije

BANJALUKA - Osudite ih pravosnažno na po 25 godina zatvora, poručila je republička tužiteljka Dragica Glušac Vrhovnom sudu Republike Srpske u žalbenom postupku protiv Saše Vidovića (36) iz Bijeljine i Aleksandra Bulatovića (32) iz Istočne Ilidže, optuženih za ubistvo Miroslava Lazarevića (32).

Vidović i Bulatović su za ovaj zločin osuđeni u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupno 39 godina zatvora, a na tu presudu žalili su se i Tužilaštvo i odbrana.

Gluščeva je rekla da prvostepeni sud nije dovoljno cijenio posljedicu ubistva.

"Ubijen je otac troje maloljetne dece, a optuženi su u žrtvu ispalili 24 hica i pokazali upornost. Tražim oštrije kazne", rekla je ona.

Sa druge strane, advokati optuženih traže da Vrhovni sud RS ukine presudu i vrati na novo suđenje ili Vidovića i Bulatovića oslobodi krivice. Vidović je izjavio da Tužilaštvo nije ponudilo ništa više osim činjenice da je Lazarević ubijen.

"Nema nijednog dokaza da sam bio u ulici gdje je ubijen Lazarević. Nije dokazan ni motiv ubistva", rekao je Vidović.

Mirko Dabić, Bulatovićev advokat, kazao je da je prvostepena presuda zasnovana na nezakonitim dokazima i proizvoljnim pretpostavkama.

"Prvostepeni sud je pogrešno utvrdio činjenice", rekao je Dabić.

Za ubistvo Lazarevića, koji je u jesen 2016. godine izrešetan iz automatske puške u Istočnom Novom Sarajevu, u prvostepenom postupku prvooptuženi Vidović osuđen je na 20 godina, a drugooptuženi Bulatović na 19 godina robije.

Podsjetimo, prvostepeni postupak obilježio je niz zanimljivih svjedočenja, o čemu su "Nezavisne" ranije pisale. Tako je jedan od svjedoka ranije ispričao da je, nakon tog zločina, Saša Vidović u momentima kada je u policijskoj potjeri sarajevskim ulicama uhapšen, na sebi, uz jaknu, imao samo - bokserice.

Vezane vijesti: Za ubistvo Miroslava Lazarevića 39 godina robije, Optuženi za ubistvo se skrivao u grmlju, Detalji potrage za bjeguncima: Optuženi za ubistvo Lazarevića bježao u gaćama

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije