Hronika

Zapalio Dom kulture, pričinio štetu od 50.000 KM

Zapalio Dom kulture, pričinio štetu od 50.000 KM
Foto: Arhiva | Zapalio Dom culture, pričinio štetu od 50.000 KM

ZVORNIK - Policija je nadležnom tužilaštvu prijavila Nesuda Halilovića (43) iz Zvornika, za kojeg je utvrđeno da je zapalio Dom kulture u zvorničkom mjestu Gornji Šepak.

Izvještaj koji ga tereti za paljevinu protiv njega su pripadnici Policijske stanice Kozluk podnijeli Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina.

Prethodno je toj policijskoj stanici 6. avgusta prijavljeno da je došlo do požara na krovnoj konstrukciji objekta Doma kulture.

"Na osnovu izuzetih tragova i predmeta sa lica mjesta, kao i prikupljenih dokaza i izjava, policijski službenici su utvrdili da je osumnjičeni N.H. u poslijepodnevnim časovima 6. avgusta došao do objekta Doma kulture, gdje je zapalio vatru neposredno uz zid objekta", naveo je Miljan Bobar, portparol zvorničke policije.

Plamen je potom zahvatio prvo izolaciju na krovu, a zatim i čitavu krovnu konstrukciju, koja je i izgorjela.

"Time je, prema izjavi oštećenih, pričinio štetu od oko 50.000 KM", precizirao je Bobar. 

Podsjetimo, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik ugasili su taj požar.  Komandir ove jedinice Slaviša Milić rekao je ranije da u požaru niko nije povrijeđen.

"Požar je Vatrogasnoj jedinici prijavljen 6. avgusta u popodnevnim časovima, a vatrogasci su hitno reagovali i nakon četiri časa borbe sa vatrom potpuno ugasili požar", naveo je tada Milić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije