Hronika

Zapaljen kafić, šteta 30.000 KM

Zapaljen kafić, šteta 30.000 KM
Zapaljen kafić, šteta 30.000 KM

BANJALUKA - Policija traga za piromanom koji je u ponedjeljak uveče u Bočcu zapalio kafić u vlasništvu Banjalučanina Dušana Smiljića, a štetu procjenjuje na oko 30.000 maraka.

Iz CJB Banjaluka su, navodeći njegove inicijale, saopštili da im je požar prijavljen oko 2.30, nakon čega se na teren uputila ekipa Vatrogasne jedinice Banjaluka.

Očevici požara ispričali su da ih je iz sna probudio zvuk koji je podsjećao na pucanje iz nekog oružja.

"Iz sna me probudilo neko pucanje. Kad sam ustala i pogledala kroz prozor, kafić je bio sav u plamenu. Bilo me strah šta se dešava, nisam smjela da izađem iz kuće", kazala nam je starica Nevenka Pejić, koja živi stotinak metara od kafića.

Smiljić, vlasnik kafića, ubijeđen je da mu je požar podmetnut jer je i tri dana ranije ovaj lokal takođe bio na meti piromana, a izvor blizak istrazi rekao je da policija sumnja da je moguće i da su elektroinstalacije izazvale požar, ali da je još u toku vještačenje.

"Prvo mi je požar podmetnut u noći između 15. i 16. januara, ali tada se vatra sama ugasila. Međutim, sada je onaj ko stoji iza ovog uspio u svojoj namjeri i lokal je izgorio do temelja, ništa nije ostalo", rekao je Smiljić.

Prema njegovim riječima, on sumnja da iza požara stoji poznanik sa kojim odranije ima sukobe zbog toga što nije platio priključak za vodovod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije