Hronika

Zatražen pritvor za Jasmina Brigu

Zatražen pritvor za Jasmina Brigu
Zatražen pritvor za Jasmina Brigu

ZENICA - Borislav Milešić, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, uputio je danas prijedlog sudiji za određivanje jednomjesečnog pritvora tridesetsedmogodišnjem Jasminu Brigi, kojeg sumnjiče da je u ponedjeljak u zeničkom naselju Babina rijeka hicem iz pištolja usmrtio Elvina Osmančevića (22).

Osmančević je preminuo istog dana u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Kako saznajemo, do svađe između Brige i braće Osmančevića, Elvina i Emira zvanog Lalo, došlo je zbog grafita "četiri s", koji se nalazio ispred zgrade, pored kojeg je pisalo "Lalo".

Jasmin Briga došao je pred vrata Osmančevićevog porodičnog stana sa dva pištolja u rukama i kada je žrtva otvorila vrata počeo je vikati na njega i tražiti da ukloni grafit.

Kako saznajemo, Briga je u jednom momentu ispred ulaza u stan Osmančevića udario pištoljem u glavu, koji je potom ušao unutra i vratio se sa sjekirom, kojom je napadaču uzvratio udarcem u glavu.

U međuvremenu je stigao i Elvin Osmančević, koji je od komšija čuo da mu je brat napadnut u stanu.

Elvin se tada, navodno, počeo naguravati sa Brigom, a zatim su ušli u stan, gdje je Osmančević upucan hicem u stomak.

Policija je ubrzo nakon pucnjave uhapsila Brigu i od njega oduzela pištolje za koje ne posjeduje dozvolu. Osim krivičnog djela ubistva, osumnjičen je i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja po kantonalnom zakonu o oružju. Komšije su jučer uklonile sporni grafit, a pričaju da je Briga poznat po čestom opijanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije