Hronika

Zatražen pritvor za Marka Čolića

Zatražen pritvor za Marka Čolića
Foto: N.N. | Zatražen pritvor za Marka Čolića

BANJALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog Marka Čolića (31) iz Banjaluke, zatražio je određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno sa za sada, nepoznatim licem ili više njih napao novinara Vladimira Kovačevića, čime je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju.

„Upotrebnom teleskopskih palica i fizičke snage osumnjičeni je zajedno sa za sada nepoznatim licima ili više njih, dana 26.08.2018.godine oko 20.40.časova, u ulici Banović Strahinje, Grad Banjaluka, nanio teške tjelesne povrede u predjelu glave i tijela oštećenom Vladimiru Kovačeviću iz Banjaluke“, saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, uznemirenju javnosti, shodno članu 197. stav 1. tačka b. i g Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije