Hronika

Zatražen pritvor za razbojnika

Zatražen pritvor za razbojnika
Zatražen pritvor za razbojnika

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je sudiji za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda da odredi pritvor Banjalučaninu Mladenu Trubajiću (24), osumnjičenom za dva razbojništva, koja su počinjena na području ovog grada, te Prijedora.

Pritvor je, između ostalog, zatražen zbog bojazni da će Trubajić uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za postupak.

Postupajući sudija do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih" nije donio odluku o eventualnom određivanju pritvora Trubajiću.

On je uhapšen zbog sumnje da je opljačkao Radmilu Medaković, sudiju banjalučkog Osnovnog suda, kojoj je ukrao 1.400 KM, te da je učestvovao u pljački zlatare "Solo", u okolini Prijedora, iz koje je ukraden nakit vrijedan oko 190.000 maraka.

Trubajić, kojeg je policija zatekla na spavanju, pao je u sklopu akcije kodnog naziva "Sudija", koju su realizovali pripadnici CJB Banjaluka i CJB Prijedor, a tokom koje su privedene još četiri osobe, ali su one puštene.

"Akcija je usmjerena na otkrivanje, rasvjetljavanje i dokumentovanje razbojništva izvršenog na štetu sudije Osnovnog suda Banjaluka, koje se dogodilo u julu 2011, kada je na silu ukradena torba s oko 1.400 maraka i ličnim dokumentima, kao i na rasvjetljavanje razbojništva izvršenog u zlatari u Kozarcu, kod Prijedora, iz koje je 21. januara ove godine ukraden zlatni i srebrni nakit vrijedan oko 190.000 KM", kazali su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije