Hronika

Završena obdukcija: Alen Dančić se utopio nakon što je pao sa visine u plitku vodu

Završena obdukcija: Alen Dančić se utopio nakon što je pao sa visine u plitku vodu
Završena obdukcija: Alen Dančić se utopio nakon što je pao sa visine u plitku vodu

BANJALUKA - Alen Dančić (28) iz Banjaluke, čije je telo juče izvučeno iz Vrbasa kod mosta u banjalučkom naselju Trapisti, umro je usljed utapanja, nakon što je sa visine pao u plitku vodu.

Kazao je ovo Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu RS, gdje je po nalogu banjalučkog Tužilaštva obavljena obdukcija.

"Uzrok smrti je utapanje, a uočene su višestruke povrede na lijevoj bočnoj strani. Te povrede su nastale kao posljedica pada s visine negdje u plitku vodu",  kazao je Karan.

Rezultati obdukcije govore u prilog dosadašnjim rezultatima istrage, prema kojim je Dančić najverovatnije počinio samoubistvo skočivši sa nekog od mostova na Vrbasu.

Dančić je posljednji put viđen u noći između 5. i 6. januara ove godine. Radio je kao konobar u kafiću "Pećina", nedaleko od autobuske stanice u Banjaluci, gdje je ostavio oproštajno pismo u kojem je najavio svoje namjere o samoubistvu.

Nakon toga porodica je alarmirala policiju i građane u nadi da će ga možda ipak pronaći živog, a njegov ujak je nudio i novčanu nagradu za informacije o njemu. Nažalost, ispostavilo se da je Dančić ipak ispunio ono što je najavio u oproštajnom pismu.

Otac je jednog djeteta, a poznanici i prijatelji su ga opisivali kao dobrog i poštenog mladića. Spekulisalo se da su ga na ovaj čin nagnali novčani dugovi, ali zvanično motivi samoubistva nisu poznati.

(Faktor.ba)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije