Hronika

Zbog alkohola uhapšeno osam vozača

Zbog alkohola uhapšeno osam vozača
Zbog alkohola uhapšeno osam vozača

ISTOČNO SARAJEVO - Osam alkoholisanih vozača lišeno je slobode i zadržano do otrežnjenja u akciji pojačane kontrole saobraćaja na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

U akciji pojačane kontrole, sa akcentom na brzinu i upravljanje motornim vozilima pod dejstvom alkohola, od 30. aprila do 3. maja kontrolisana su 563 učesnika u saobraćaju, te po raznim osnovama sankcionisan 231 vozač, saopšteno je iz Centra.

Od 79 alkotestiranih vozača, 14 je isključeno iz saobraćaja, a jedan je odbio da se podvrgne alkotestiranju. 

Kod sedam vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi od 0,3 do jednog promila, kod šest vozača utvrđeno je prisustvo alkohola od jednog do dva promila, dok je jedan vozač iz saobraćaja isključen, jer je imao više od dva promila alkohola u krvi. 

Tokom akcije izdato je 106 prekršajnih naloga za prekoračenje brzine u naselju, te 36 prekršajnih naloga za prekoračenje brzine van naselja.

U periodu januar - mart tekuće godine na području Centra dogodilo se 238 saobraćajnih nezgoda, a najčešći uzrok i dalje je neprilagođena brzina - 91 saobraćajna nezgoda ili 38 odsto.

U ovom periodu iz saobraćaja su isključena 543 vozača, najčešće zbog vožnje pod uticajem alkohola 336, te zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava.

Iz CJB Istočno Sarajevo apeluju da vozači poštuju pravila i propise radi svoje i radi bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije