Hronika

Zec i krompir na suđenju za terorizam u Banjaluci

Zec i krompir na suđenju za terorizam u Banjaluci
Foto: N.N. | Zec i krompir na suđenju za terorizam u Banjaluci

BANJALUKA - Suđenje Milanu Macuri (33) po prvoj optužnici za terorizam u RS danas je obilježilo nekoliko komičnih situacija u sudnici banjalučkog Okružnog suda, jer je, uz ostalo, riječi bilo i o zecu, te vreći krompira, pronađenih tokom pretresa.

Macura je, prisjetimo se, optužen da je 8. decembra 2016. godine sa svog profila na Instagramu zaprijetio terorističkim napadom sa 150 kilograma eksploziva C4 u centru Banjaluke u vrijeme održavanja "Zimzograda".

Kako su "Nezavisne" ranije objavile, Macura je optužen da je prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na banjalučkom Trgu Krajine, te da je u prijetećoj poruci, postavljenoj na Instagram profil "Zimzograda", naveo da bi volio da se njegov natpis shvati jako ozbiljno.

Na ročištu se, međutim, najviše govorilo o Macurinom kućnom ljubimcu zecu, seriji "Crni Gruja", krompiru.

Srđan Slijepčević, Macurin prijatelj, tokom svjedočenja je govorio o njegovom karakteru, te ocijenio kako je status na Instagramu bio sarkastičan i satiričan.

On je komentarisao dio iz Macurine poruke, u kojoj je ovaj istakao da će se po njemu "zvati škole, ustanove, javna dobra". 

"To je dio koji obiluje frazama iz serije 'Crni Gruja'. Kada Karađorđe u 11. epizodi govori 'po meni će se zvati šnicla, voda...'", naveo je Slijepčević.

Dodao je da je Macura pacifistički nastrojen.

"Ima kućne ljubimce, zeca i mačku", rekao je Slijepčević, što je izazvalo smijeh tužioca Gorana Glamočanina , ali i sudije Snježane Kudrić.

Kudrićeva je rekla da je to baš simpatično.

"Fino je što ima zeca. I mi volimo životinje", navela je Kudrićeva.

O Macurinoj ljubavi prema zecu, govorila je i njegova sestra Biljana Macura, koja je bila prisutna tokom kasnijeg pretresa njihove kuće.

"Ništa nisu našli. Policija je samo našla zeca i pitali su nas 'šta je ovo?' Zato što je to poseban zec sa ukrasima. Našli su još i vreću krompira", kazala je Biljana Macura.

I ostali svjedoci su pozitivno govorili o Macuri, a svjedok Zdravko Ivanović je na pitanje odbrane, napravio poveznicu između eksploziva C4, koje je Macura pominjao u statusu, i  suplementa C4 koji se dodaje za snagu mišića.

"On daje eksplozivnu snagu tokom treninga ", rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije