Hronika

Željezničari u kupeu seksualno uznemiravali učenicu

Željezničari u kupeu seksualno uznemiravali učenicu
Željezničari u kupeu seksualno uznemiravali učenicu

MOSTAR - Kada je srednjoškolka D. S. (18), u petak 9. maja, vozom iz Mostara krenula za Čapljinu, nije ni slutila da će se njeno putovanje pretvoriti u horor.

Iako je danima u šoku, odlučila nam je ispričati svoje iskustvo, kako kaže, zbog svih djevojaka koje bi se mogle naći u njenoj koži, budući da je, kako tvrdi, bila žrtvom seksualnog uznemiravanja i pokušaja zlostavljanja dvojice radnika “Željeznica FBiH” M. R. i S. I., koji su i radne kolege njenog oca Z. S, javio je Avaz.

Često putuje

‘’Često putujem vlakom i svi me tamo znaju. Oko 9.30 sati, koliko je bilo kada je vlak iz Sarajeva stao u Mostaru, ušla sam u drugi kupe pored kojeg je prošao M. R., kojeg poznajem i koji zna moje roditelje. Pogledao me i dogovarao se nešto s kondukterom S. I. gdje će sjesti. Čula sam kako je rekao: “Ja ću ovamo s ovom kokom”, pokazujući na moj kupe. Kada je ušao, podigla sam naočale i rekla mu: “Dobar dan, čika M. Kako me ne prepoznajete?” Jer sam zaista mislila da me nije prepoznao. Međutim, rekao je da jeste i dodao: “Kako je dobro sjesti s ovako dobrom p...” , priča nam djevojka.

Bila je, kaže zbunjena, ali nije osjećala strah jer ga je poznavala. No, on je počeo pričati, veli ova 18-godišnjakinja, o svom seksualnom životu, nakon čega se počeo raspitivati o njenom, pitajući je ima li odnose s dečkom ili je još nevina.

‘’Zamolila sam ga da prestane o tome pričati… Međutim, on me u prvom tunelu dirnuo, nakon čega sam skočila i premjestila se u kraj kupea, a prije drugog tunela ušao je kondukter S. I., namignuo mu i rekao mi da se pomaknem jer mora nešto oko vrata uraditi, nakon čega je ugasio svjetlo i zatvorio vrata. Tada sam uzela telefon i posvijetlila prema M. rekavši mu da ću nazvati mamu, nakon čega je on kazao da joj slučajno ne smijem ništa ispričati’’ nastavlja ona.

Pozvala oca

Na njenu sreću, ubrzo su došli do Čapljine, a kad je izašla iz voza, M. je krenuo za njom i pitao je hoće li s njim u auto, nakon čega je djevojka pozvala oca i sve mu ispričala.

Njen otac je, priznaje, u Čapljini pretukao S. I., dok M. R. nije pronašao, a onda su cijeli slučaj navečeprijavili policiji u Mostaru.

U Sektoru kriminalističke policije MUP-a HNK potvrdili su  da je djevojka prijavila slučaj, kao i da je njen otac pretukao svog radnog kolegu i da rade na utvrđivanju činjenica.

ŽFBiH suspendovale učesnike u incidentu

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuju bilo kakav nasrtaj na integritet naših putnika i obavještavaju javnost da su poduzele sve zakonske radnje radi utvrđivanja činjenica vezanih za incident koji se dogodio 09. maja 2014. godine u vozu na relaciji Mostar – Čapljina kada je ugrožen integritet putnice D. S..

‘’Do okončanja postupka za utvrđivanje činjenica i eventualne odgovornosti, svi učesnici u incidentu M.R., S.I. i Z.S. suspendovani su sa svojih radnih mjesta. Ukoliko se unutrašnjom istragom  i istragom nadležnih organa, utvrdi da su imenovani  na bilo koji način povrijedili radnu disciplinu, biće otpušteni iz službe’’, saopštila je danas Služba za odnose s javnošću ŽFBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije