Hronika

Ženi smrskao glavu, pa je bacio u kanal

Ženi smrskao glavu, pa je bacio u kanal
Ženi smrskao glavu, pa je bacio u kanal

Radomir Jeremić (74) koji se sumnjiči da je ubio suprugu Milevu (74) i bacio je u kanal, uhapšen je danas u Nišu, saznaje Blic. Prema nezvaničnim saznanjima, on je uhapšen u selu Prosek gdje se krio kod sestre u kući.

Zločin je prekjuče oko podneva otkrio Milevin unuk V. N., koji je njeno tijelo, unakaženog lica, pronašao u garaži u Bulevaru oslobođenja, u beogradskom naselju Banjica.

Unuk navodi da mu je, prije nego što je u petak otišao na posao, baba Mileva rekla da će s Radomirom biti na pijaci. Kada se vratio kući, međutim, nje nije bilo, a djeda je poricao da je igdje išao s njom, prenosi Blic.

 - To dedino negiranje mi je bilo sumnjivo, kao i inspektorima policije koji su u subotu počeli da rade na slučaju. Ali mi ni na kraj pameti nije bilo da je baka ubijena. Njen nestanak smo u subotu i prijavili policiji. U ponedeljak je trebalo da odnesemo njenu fotografiju u MUP, o čemu smo se dogovorili u nedelju, kada sam sedeo sa dedom i ocem. Ujutru sam otišao po Radomira, ali ga nije bilo - priča Milevin unuk.

Pokušavali su da ga dobiju na telefon. Deda se dugo nije javljao, a onda se mobilni telefon isključio. U tom trenutku, V. N. i njegov otac primjetili su da Radomirov automobil nije u garaži.

- Probali smo da uđemo unutra, ali je bilo zaključano. Kada smo obili vrata, ušli smo i zatekli babu u kanalu. Nisam mogao da podnesem taj prizor, pa sam odmah izjurio napolje. Primetio sam samo da je imala dosta povreda po glavi - prisjeća se V. N.

Razmišljajući o tome šta je mogao da bude motiv ubistva, on kaže da se Radomir oduvijek ponašao normalno i da nikada nije bio agresivan, niti se sukobljavao sa bilo kim iz porodice. On i Mileva vjenčali su se prije 20 godina, što je oboma bio drugi brak. Živjeli su u Radomirovoj kući u Bulevaru oslobođenja, gdje su se kasnije doselili i Milevin sin i unuk.

- Pre nekoliko godina sklopili smo ugovor o doživotnom izdržavanju i Radomir je sve prepisao na mene. Onda sam sagradio kuću odmah pored njihove, da bih mogao da vodim računa o njima. Lepo smo se slagali, a njih dvoje i kad su se svađali - to su bile uobičajene bračne razmirice. Bili su dobrog zdravlja, finansijski su dobro stajali... Stvarno ne mogu da shvatim šta se dogodilo - kaže unuk nastradale.

Loši odnosi sa djecom

Radomir Jeremić iz prvog braka ima dvije kćerke, od kojih jedna živi u Grčkoj. Njih dvije nikada nisu dolazile u posjetu ocu jer, napominje unuk V. N., „nisu bili u dobrim odnosima“.

Osumnjičeni za ubistvo Mileve Jeremić prije penzije bio je vozač, a jedno vrijeme je radio i u inostranstvu. Unuk nesrećne žene rekao nam je i to da je Radomir ranije bio osuđivan za falsifikovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije