Hronika

Terorizam u Zavidovićima? Bombom na Policijsku stanicu

Terorizam u Zavidovićima? Bombom na Policijsku stanicu
Terorizam u Zavidovićima? Bombom na Policijsku stanicu

ZAVIDOVIĆI - Sinoć u 00,50 sati od strane još uvijek nepoznatog lica bačena je eksplozivna naprava na krov anexa zgrade Policijske stanice Zavidovići, a kako javlja novinar "Nezavisnih" Tužilaštvo BiH je zbog indicije da postoje elementi terorizma preuzelo istragu.

U ovom objektu nalazi se lokacija za izdavanje ličnih dokumenata, a usljed eksplozije na objektu je nastupila manja materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

„Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, na lice mjesta je izašao policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama, a na mjestu aktiviranja naprave su započete uviđajne radnje, u prisustvu i uz nadzor dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona“, kaže Aldina Ahmić, portparol MUP- a ZDK.

Prema informaciji iz MUP-a ZDK, postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i MUP-a ZDK koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identifikovanju i lociranju lica koje je bacilo eksplozivnu napravu.

"Po zaprimanju informacije o bacanju nepoznate eksplozivne naprave ispred zgrade policije u Zavidovićima, u koordinaciji s Tužilaštvom BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu formirala je istražni tim koji zajedno s policijskim službenicima Federalne uprave policije i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona poduzima uviđajne radnje na licu mjesta" rekla je Feni glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić.

Prema prvim saznanjima, na objektu je nastupila manja materijalna šteta, a povrijeđenih osoba nije bilo.

Istražne aktivnosti o ovom događaju su u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije