Hronika

Zoran Tadić u jednomjesečnom pritvoru

Zoran Tadić u jednomjesečnom pritvoru
Zoran Tadić u jednomjesečnom pritvoru

GRADIŠKA - Osnovni sud u Gradišci odredio je jednosmjesečni pritvor Zoranu Tadiću /21/ iz Malog Razboja kod Srpca, osumnjičenom da je, pomoću nadgrobne ploče sa groblja u Donjim Karajzovcima u opštini Gradiška, razbio staklo na vratima crkve iz koje je ukrao novac.

"Tadić je osumnjičen za krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom povreda groba ili leša", rekao je Veljko Krejić, predsjednik Osnovnog suda.

Krejić je naglasio da je Tadiću, višestrukom povratniku u činjenju krivičnih djela, određen pritvor do 18. juna zbog opravdane bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti već započeto.

Tadić je u noći između 13. i 14. maja na mjesnom groblju Donji Karajzovci, kod Gradiške, uzeo mermernu nadgrobnu ploču sa natpisom sa groba i oštetio grobno mjesto, nakon čega je pločom oštetio ulazna vrata i razbio staklo na pravoslavnoj crkvi Presvete Bogorodice iz koje je ukrao 60 KM.

Protiv Tadića banjalučkom Okružnom tužilaštvu više izvještaja su dostavile Stanica javne bezbjednosti Gradiška i policijske stanice Srbac, Laktaši i Prnjavor, koje ga terete za više krivičnih djela teške krađe i drugih djela koje je počinio u pravoslavnim crkvama i ugostiteljskim objektima na području ovih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije