Hronika

Žuna nastradao u sudaru kamiona i dva vozila

Žuna nastradao u sudaru kamiona i dva vozila
Žuna nastradao u sudaru kamiona i dva vozila

ZENICA - Četrdesetdevetogodišnji Miralem Žuna iz zeničkog sela Pepelari preminuo je danas oko 14 sati u Kantonalnoj bolnici Zenica, od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se nešto više od sat ranije, oko 12,50 dogodila na magistralnom putu M17 u Topčić polju, između Žepča i Zenice.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se prilikom sudara kamiona, te automobila "Opel astra" i "Golf".

Žuna je bio jedini povrijeđeni u ovoj nesreći, te je odmah transportovan sa teškim životno ugrožavajućim povredama u KBZ, javio je Avaz.

U udesu su učestvovali kamion "Mercedes" (T53-J-168) kojim je upravljao Nikola Dilber iz Kiseljaka, "Golf" (E63-K-566) za čijim upravljačem je bio Zeničanin Sedin Gulamić, te "Astra" (E66-K-058), kojom je upravljao Žuna. Okolnosti samog udesa, te kako je do njega došlo, kako nam je rečeno, biće predmet istražnih radnji i vještačenja, te nisu sa sigurnošću poznati.

Kako sesaznaje  Žuna je bio predsjednik zeničke Mjesne zajednice Pepelari. Saobraćaj je na dionici ovog magistralnog puta puta do 14 sati bio potpuno obustavljen, te se odvijao kroz susjedno naselje Kahrimani. Od 14 sati do okončanja uviđaja se odvijao jednom trakom. Uviđaj na licu mjesta je predvodio tužilac Amir Bajrić koji je za sutra naložio obdukciju tijela preminulog Žune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije