Hronika

Čedomorstvo u Doboju: Kosti ubijenih beba na analizi

Čedomorstvo u Doboju: Kosti ubijenih beba na analizi
Čedomorstvo u Doboju: Kosti ubijenih beba na analizi

DOBOJ - Zbog curenja informacija i medijske pažnje nastale zbog hapšenja Vojkane Bogojević (54), osumnjičene za ubistvo dvije bebe koje je rodila njena kćerka Sanja (26), održan je sastanak u dobojskom Okružnom tužilaštvu, na kojem su navodno pale teške riječi, zbog kojih je, saznajemo, odlučeno da se medijima ubuduće daju samo šture informacije.

Upravo zbog toga u petak nije bilo moguće dobiti informaciju da li je ovdašnje tužilaštvo zatražilo od Okružnog suda Doboj zahtjev za ekshumaciju treće bebe, za kojom se traga, a koju je, kako se sumnja, pod pritiskom majke Vojkane usmrtila Sanja i potom je zakopala na njoj poznatoj lokaciji. Majka tri bebe bi trebalo u pratnji policije da iz ustanove u kojoj boravi od kraja avgusta prošle godine istražiocima na terenu pokaže mjesto gdje je ostavila treće novorođenče.

"Pronađeni skeletni ostaci, za koje je obdukcija pokazala da se najvjerovatnije radi o tjelesnim ostacima novorođenčadi, dostavljeni su na DNK analizu Zavodu za sudsku medicinu RS", rekli su iz dobojskog tužilaštva.

Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu RS, potvrdio je da su u srijedu u ovu instituciju stigli skeletni ostaci beba, koje su 26. januara pronađene na njivi u blizini kuće Bogojevića u Trnjanima, te da slijedi analiza.

"Ako rezultat bude dobar, traže se uzorci nesporne majke i jednog ili više pretpostavljenih očeva. S obzirom na to da su kosti u zemlji provele više od godinu dana i da su kosti beba više hrskavica nego kosti više puta će se raditi analiza, koja može potrajati, jer su kosti kontaminirane, degradirane boravkom u zemlji", kazao je Karan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije