Intervju

Slavko Vučurević: Budžet Trebinja najveći u njegovoj istoriji

Slavko Vučurević: Budžet Trebinja najveći u njegovoj istoriji
Slavko Vučurević: Budžet Trebinja najveći u njegovoj istoriji

TREBINJE - Slavko Vučurević, kandidat PDP-a za gradonačelnika Trebinja, rekao je da su Vlada i vlast u RS potpuno okrenuti od Trebinja te da je ponosan što je uspio sanirati dugove koje mu je, kako kaže, ostavila vlast SNSD-a.

NN: Šta Vas je motivisalo da se kandidujete za drugi mandat?

Vučurević: Rezultati koje smo postigli uprkos potpunoj blokadi vlade i republičkih institucija i energetskog sektora koji je dužan da ulaže u Trebinje i Hercegovinu, ali je potpuno okrenut protiv Trebinja i Hercegovine. Ispalo je da je Rusija mnogo jača kada su je blokirali pa tako i Trebinje.

NN: Koji je interes vlasti da blokira Trebinje?

Vučurević: Dodiku (Milorad Dodik, predsjednik RS i SNSD-a) odgovara da mjesta u kojima se stvara veliki finansijski kapital drži potčinjenima i da on sa svojom ekipom stvara privid spasioca, a u stvari iza toga se krije kriminal neviđenih razmjera.

NN: Koja je Vaša prednost u odnosu na protivkandidata iz SNSD-a Luku Petrovića?

Vučurević: Ne znam da je Petrović nešto radio u životu i  kakav je trag ostavio iza sebe. Jedini trag je nadimak "tender efendija" i "mister 30 posto". Napravio je u klubu Leotar, kojim je rukovodio, dva miliona KM dubiozu, imao je neke neprijavljene pržionice kafe, uživao je u penziji od umrle tetke godinu dana. Takav moralni potencijal govori da ne može da bude bilo šta, a kamo li gradonačelnik jedne kulturne sredine kakvo je Trebinje.

NN: Koji su Vaši prioriteti ukoliko postanete gradonačelnik?

Vučurević: Završetak revitalizacije gradskog vodovoda, 1.600 radnih mjesta, prečistači otpadnih voda, puštanje u rad tri tržna centra, završetak grada Sunca, šest novih hotela i ogromna ulaganja u poljoprivredu i podsticaji za poljoprivredu. S druge strane, neophodno je obezbijediti subvencije za mlade bračne parove za rješavanje njihovog stambenog pitanja i poboljšanje nataliteta, koji je za deset godina vlasti SNSD-a ne samo u Trebinju već i u cijeloj republici katastrofalan.

NN: Šta smatrate Vašim najvećim uspjehom u prethodnom mandatu?

Vučurević: Uspio sam da saniram oko osam od devet miliona KM ostavljenih dugovanja i Trebinje je i dalje najnezaduženija lokalna zajednica u BiH i uspio sam da privučem strane investitore i od deset do 12 miliona evra donacija. Na pragu smo da Trebinje postane prvi grad koji će imati sve poljoprivredne površine pokrivene natapnim sistemima. Trebinje je privuklo veliki broj investitora koji obezbjeđuju 1.600 radnih mjesta  i što će stopa nezaposlenosti na kraju mandata biti jednocifrena.

NN: Zašto građani svoj glas treba da daju baš Vama?

Vučurević: Neka glasaju za sebe, porodicu i djecu. Neka ne glasaju za djecu tajkuna, dezertera i lopova koji sa nama nisu bili u godinama rata, koji ne doprinose razvoju Trebinja i kojima je draže da se grade Bakinci nego sopstveni grad. Trebinje ćemo vratiti na predratnu slavu u privrednom i poljoprivrednom, kulturnom, sportskom i svakom drugom pogledu. Trebinje je najveće gradilište u regionu i u ovom trenutku gradi pet hotela, grad Sunca, nekoliko tržnih centara i sa jednom renomiranom kompanijom otvaramo 200 radnih mjesta. Trebinje ima i najveći budžet u istoriji koji je u ovoj godini planiran 25 miliona KM i biće izvršen na 24,5 miliona KM. To je dokaz da je blokada nešto što vrijedi, odnosno da je politika koju vodi Vlada RS politika sunovrata, ko god je slijedi ide u sunovrat kao što to, recimo, radi Bileća, koja je u dubiozi nekoliko miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije