BiH

Krivične prijave zbog izborne prevare u Milićima

Krivične prijave zbog izborne prevare u Milićima
Krivične prijave zbog izborne prevare u Milićima

MILIĆI - PDP i nekoliko članova SDS-a i SRS "Dr Vojislav Šešelj" podnijeli su Policijskoj stanici u Milićima krivične prijave protiv Biračkog odbora na glasačkom mjestu u milićkom naselju Dubnički Most, jer smatraju da su izvršene izborne prevare.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Milojica Lalić rekao je Srni da je PDP podnio prijavu i protiv SDS-a i SRS "Dr Vojislav Šešelj", jer su, kako je rekao, sa Biračkim odborom direktno učestvovali u krađi glasova.

"PDP je imao člana Biračkog odbora koji je sve to potvrdio u policiji. Koliko ćemo mi kao stranke istrajati u dokazivanju, drugo je pitanje", rekao je Lalić.

Predsjednik milićkog PDP-a  tvrdi da  ono što se desilo  u Dubničkom Mostu   predstavlja  kriminal.

"U interesu građana Milića je da kriminal prestane. Ukoliko se to ne desi, PDP odustaje od dalje političke borbe u Milićima", rekao je Lalić.

Prijavu potiv Biračkog odbora u Dubničkom Mostu podnio je i kandidat SRS "Dr Vojislav Šešelj" za odbornika u lokalnom parlamentu Dragiša Mišić.

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Milići Zdravko Plazačić potvrdio je Srni da je dobio prigovore za tok glasanja na biračkom mjestu u Dubničkom Mostu, ali da su odbijeni, jer nisu potkrijepljeni dokazima, ili nisu podneseni na vrijeme.

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina potvrđeno je da je Policijska stanica u Milićima primila prijavu od grupe građana, o čemu je informisan okružni tužilac.

Zamjenik okružnog tužioca u Vlasenici Ljiljana Petrović rekla je da policija radi na prikupljanju dokaza.

Predsjednik milićkih radikala Slobodan Jović prijavu je komentarisao riječima - "ko gubi ima pravo da se ljuti“, dok je čelnik milićkog SDS-a Strahinja Petrović danas bio nedostupan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije