Obrazovanje

"Orić nije bio u Srbiji, ako čezne za turizmom predlažem neki od srpskih zatvora"

"Orić nije bio u Srbiji, ako čezne za turizmom predlažem neki od srpskih zatvora"
Foto: Ilustracija | "Orić nije bio u Srbiji, ako čezne za turizmom predlažem neki od srpskih zatvora"

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da bivši ratni komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić nije ušao u Srbiju, kao što je objavio na svom "Facebook" profilu.

"Naser Orić nije ušao u Srbiju. Za njim je raspisana potjernica i istog trenutka kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen. Pošto to dobro zna siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju", rekao je Stefanović.

Povodom fotografija koje je Orić objavio navodno iz restorana u Užicu, Stefanović je rekao da je očigledno da se na fotografiji vidi tradicionalno istočnjačko posuđe, čija je upotreba uobičajena u Sarajevu, ali ne i u Užicu.

On je naveo da bi posebno čudno bilo da restorani u Užicu služe vodu "Olimpija" koja se jasno može vidjeti na Orićevoj fotografiji, a takvu vodu služe u sarajevskim restoranima i nema je na tržištu Srbije.

"Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku - da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu", rekao je Stefanović za "Kurir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije