Obrazovanje

55 godina ETF-a: Fakultet sa dobrom tradicijom i reputacijom

55 godina ETF-a: Fakultet sa dobrom tradicijom i reputacijom
Foto: N.N. | 55 godina ETF-a: Fakultet sa dobrom tradicijom i reputacijom

BANJALUKA - Elektrotehnički fakultet je ustanova sa dobrom tradicijom i sa dobrom reputacijom u RS i zato su njegove diplome priznate u RS, ali i u inostranstvu.

Rekao je ovo u petak Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, na svečanosti povodom obilježavanja 55 godina od osnivanja ovog fakulteta.

Istakao je da se na ETF-u obrazuju stručnjaci za zanimanja koja uglavnom odmah mogu da nađu posao, a njegovi stručnjaci su cijenjeni i traženi u svijetu.

Branko Blanuša, dekan Elektrotehničkog fakulteta, kazao je da je ovaj fakultet najstarija visokoobrazovna institucija na Banjalučkom univerzitetu.

"Fakultet trenutno pohađa 870 studenata i ove godine smo u prvu godinu upisali 180 studenata na sva tri studijska programa", kazao je Blanuša.

Najboljim studentima u petak su uručene nagrade, a profesorima koji su najzaslužniji za pokretanje Katedre za elektrotehniku i časopisa "Elektroniks" uručene su plakete ovog fakulteta.

Milica Lekić, koja je proglašena za najboljeg diplomiranog inženjera, kazala je da joj je drago što je najbolja i to je za nju velika čast, te je istakla da je upisala master i trenutno je zaposlena na ovom fakultetu.

Svečanosti obilježavanja dana Elektrotehničkog fakulteta prisustvovali su i Rajko Kuzmanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti RS, rukovodstvo i studenti Elektrotehničkog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije