Obrazovanje

90 studenata fakulteta tehničkih i ekonomskih nauka na jednom mjestu

90 studenata fakulteta tehničkih i ekonomskih nauka na jednom mjestu
Foto: Ilustracija | Devedeset studenata fakulteta tehničkih i ekonomskih nauka na jednom mjestu

Više od devedeset studenata četiri Univerziteta iz Bosne i Hercegovine (Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Sarajevu, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet u Banjaluci), okupili su se danas na jednom mjestu u cilju sticanja saznanja, razmjene iskustava i ideja o izazovima i benefitima koji Mega trendovi sa sobom nose.

U želji da se studenti integrišu u poslovna zajednicu, u sedmici Mega trendova koja je pred nama, prvi dan konferencije  organizovan je Studentski dan koji je od velike važnosti za njihov razvoj u svijetu IT-a.

Studentski dan održava se u okviru treće po redu najveće multivendorske konferencije, Tech Hosted by LANACO .

Digitalna globalizacija je nametnula neminovnu transformaciju obrazovanja koja bi trebala da obezbijedi mogućnost pravovremenog sticanja najsavremenijih znanja i vještina, kako bi se u budućnosti mogao uhvatiti ali ujedno i podržati kontinuitet strukturnih promjena, koje su kreirane djelovanjem informatičkih Mega trendova na globalnom nivou .

Studentski dan započeo je Panel diskusijom na temu Univerziteti i Mega trendovi. Na diskusiji će učestvovati predstavnici rektorata Univerziteta u Banjaluci, predstavnici Sveučilišta u Mostaru te IT eksperti i predstavnici kompanije LANACO.

Kako bi ukazali na Ulogu i značaj Mega trendova za razvoj savremenog obrazovanja, održana je još jedna panel diskusija koja ima za cilj da usmjeri studente na pravac i tok kretanja koji Mega trendovi sa sobom nose. Ovaj Panel je u sastavu profesora iz zemlje i regiona, predstavnika IEEE-najveće svjetske organizacije IT inženjera, te menadžera angažovanih na strateškim projektima u svijetu.

Sa željom da objedine studente i ukaže im na značaj kreativnosti, inovativnosti i preduzetništva, uz konkretne primjere studenata koji su pokrenuli svoje Start-up kompanije, ukazano je i na  značaj formalnog i neformalnog obrazovanja.

Studentima su, na njihovom danu,  predstavljeni brojni projekti stipendiranja, obavljanja studentske prakse u cilju napredovanja, usavršavanja i pronalaska zaposlenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije