Obrazovanje

Anonimni donator platio ekskurziju za 102 učenika

Anonimni donator platio ekskurziju za 102 učenika
Foto: N.N. | Anonimni donator platio ekskurziju za 102 učenika

KLJUČ - Donator koji je želio da ostane anoniman finansirao je sve troškove ekskurzije u Sarajevo, na koju su prije nekoliko dana putovali učenici i nastavno osoblje Osnovne škole "Sanica" iz istoimenog mjesta nadomak Ključa.

Iz ove škole su nas informisali kako su na ekskurziju u glavni grad BiH putovala 102 učenika ove škole, a pomenuti donator uplatio je na račun škole 5.000 maraka i ovaj novac je iskorišten da se plate prevoz, ulaznice i džeparac za svu djecu.

"Uslov realizacije svega je bio da donator ostane potpuno anoniman i on je na tome insistirao. Čak je, da se ne bi otkrio njegov identitet, angažovao posrednika koji je odradio sav posao, a uslov je bio da se ide u Sarajevo i da ekskurzija bude edukativnog karaktera", informisali su nas iz ove škole.

Kažu kako im je donator ostavio na volju da sami osmisle sadržaj boravka u Sarajevu i oni su se odlučili za posjetu Zemaljskom muzeju i zgradi zajedničkih institucija BiH, vožnju žičarom i posjetu starom dijelu grada.

"Pretpostavljamo da se radi o nekome ko je na neki način vezan za ove prostore i ko je upoznat sa situacijom u Sanici i našoj školi, jer je pohađa veliki broj učenika čiji roditelji možda nisu u stanju da izdvoje novac i svojoj djeci priušte nešto ovako", kažu u ovoj školi za "Nezavisne novine".

Prema njihovim riječima, donator je obećao sličnu podršku i u budućnosti, te je istakao nadu kako njegov primjer neće ostati usamljen.

"U ime svih učenika, u ime ustanove te u svoje lično ime od srca zahvaljujemo donatoru na prilici da svi naši učenici taj dan dožive prelijepo iskustvo", istakla je direktorica ove škole Azra Šulić.

Đaci kažu da su uživali na ekskurziji, u druženju i od srca zahvaljuju dobrom, anonimnom donatoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije