Obrazovanje

Banjaluka: Dekan Pravnog fakulteta tužio Univerzitet zbog izbora rektora

Banjaluka: Dekan Pravnog fakulteta tužio Univerzitet zbog izbora rektora
Banjaluka: Dekan Pravnog fakulteta tužio Univerzitet zbog izbora rektora
Srna

BANJALUKA - Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović podnio je danas tužbu Okružnom sudu protiv ovog univerziteta, jer smatra da su prilikom izbora rektora učinjene brojne povrede zakonskih propisa i Statuta.

Popović u tužbi navodi da mu Univerzitet nije dostavio odluku o izboru rektora čak ni na njegov zahtjev, iako je bio obavezan s obzirom na to da je kao fizičko lice učestvovao u postupku izbora rektora, saopšteno je sa Pravnog fakulteta.

On ističe da je za izbor rektora u Senatu Univerziteta glasao i predstavnik Visoke škole unutrašnjih poslova iako nije imao pravo glasa s obzirom na to da je ova škola u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova i da je samo pridruženi član Univerziteta.

Popović u tužbi osporava i zastupljenost studenata u Senatu Univerziteta prilikom donošenja odluke o izboru rektora, te tvrdi da u Senatu nisu ravnopravno zastupljeni ni svi fakulteti ni svi ciklusi studija.

On je od Okružnog suda u Banjaluci zatražio da se radi zaštite javnog interesa odloži izvršenje odluke Senata o izboru rektora do donošenja pravosnažne presude nadležnog suda.

Početkom maja ove godine za rektora banjalučkog Univerziteta izabran je Milan Mataruga.  

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije