Obrazovanje

Besplatni udžbenici za učenike prvog i drugog razreda

Besplatni udžbenici za učenike prvog i drugog razreda
Besplatni udžbenici za učenike prvog i drugog razreda

BANJALUKA - Besplatni udžbenici koje će ove godine Vlada RS obezbijediti za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole, te odlične učenike od trećeg do devetog razreda iz porodica sa četvoro i više djece biće uručeni učenicima u školama na početku školske 2016/2017. godine.

U Ministarstvu prosvjete i kulture je rečeno da će za nabavku besplatnih udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole u školskoj 2016/2017. godini biti izdvojeno 987.000 KM.

Za oko 10.500 učenika prvog razreda osnovnih škola biće nabavljen udžbenik "Prva knjiga", a za 10.500 učenika drugog razreda komplet obaveznih udžbenika za drugi razred.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta će odličnim učenicima od trećeg do devetog razreda osnovnih škola koji dolaze iz porodica sa četvoro i više djece za školsku 2016/2017. godinu obezbijediti besplatne udžbenike sa spiska obaveznih udžbenika, a za ove namjene predviđeno je 200.000 KM.

Udžbenike koje je za školsku 2015/2016. godinu obezbijedilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta, a koje su učenici trebali vratiti neoštećene na kraju nastavne godine, škola može dodijeliti učenicima čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbijede udžbenike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije