Obrazovanje

Besplatno školovanje i za dva đaka iz RS

Besplatno školovanje i za dva đaka iz RS
Foto: N.N. | Besplatno školovanje i za dva đaka iz RS

BEOGRAD, BANJALUKA - Marija Đukić iz Modriče i Srđan Gudalović iz Broda izborili su se među nekoliko stotina najboljih đaka iz Srbije i RS za besplatno školovanje na "IT Academy".

Naime, Fondacija prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu u saradnji s "IT akademijom" dodijelila je 25 besplatnih školovanja za buduće IT stručnjake, đacima generacije sa teritorije Srbije i RS, a među njima je i ovo dvoje učenika iz RS, koji su bili učenici generacije u svojim školama.

"Veoma mi je drago što drugu godinu zaredom 'Link grupa' i moja fondacija nagrađuju naše najbolje maturante. Svim dobitnicima stipendija čestitam na velikom uspehu u završenom srednjem obrazovanju. Nastavite da budete najbolji! Nastavite da budete vredni i učite celog života", rekao je Karađorđević.

"IT Academy", koju će budući polaznici moći da pohađaju online pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odjeljenja Cambridge univerziteta i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbjeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.

"Bilo je preko 500 prijavljenih iz RS i Srbije. Smatram da je velika čast i privilegija biti jedan od 25 nagrađenih u ovako zatvorenom konkursu. Takođe, činjenica da se radi o 'IT akademiji' je takođe ogromna privilegija", rekao je za "Nezavisne" Srđan Gudalović.

Ističe da je već upisao jedan fakultet u Banjaluci i da je prednost što može da studira uporedo, jer je tako i osmišljen sistem na ovoj akademiji.

"Naglasak samog kursa je stavljen na praktični dio učenja pa tako ostavlja učesnicima dovoljno prostora i za redovno studiranje. Provodi se online, što dodatno olakšava samu situaciju", kaže Gudalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije