Obrazovanje

Budući brucoši bruse znanje za prijemni

Budući brucoši bruse znanje za prijemni
Budući brucoši bruse znanje za prijemni

BANJALUKA - Pripremna nastava za prijemne ispite na pojedinim fakultetima je već u toku, a zainteresovani za ove kurseve treba da izdvoje između 100 i 220 maraka.

Branko Blanuša, dekan Elektroteničkog fakulteta u Banjaluci, kaže da imaju dva kursa pripremne nastave i da se jedan, duži, kurs već održava.

"Duži kurs košta 220 maraka i kandidati u okviru njega imaju 50 časova nastave. Kraći kurs će biti održan sedam dana prije prijemnog i koštaće 120 maraka", kazao je Blanuša, dodajući da imaju dosta zainteresovanih i da ovaj duži program pripreme pohađa njih oko 60.

Radoslav Dekić, prodekan za nastavu na banjalučkom Prirodno-matematičkom fakultetu, kazao je da pripremna nastava košta 100 maraka i da će se časovi održavati od 19. do 23. juna.

"Časovi matematike će se održavati od devet do 13 časova, a hemije i fizike od 14 do 18 časova. Kandidati se mogu prijaviti sedam dana ranije. Očekujemo dobru posjećenost", kazao je Dekić.

S Univerziteta u Banjaluci je saopšteno da će prijemni ispit za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2017/2018. godini biti održan 26. juna s početkom u devet časova, a na Medicinskom fakultetu polaganje prijemnog ispita počeće u 14 časova.

"Prijavljivanje kandidata počinje 19, a završava 23. juna. Objavljivanje rezultata konkursa je 28. juna, a upis primljenih kandidata počinje 3. jula i trajaće do  7. jula", precizirali su na Univerzitetu.

Naredne akademske godine na univerzitetima u RS planiran je upis 5.705 redovnih i vanrednih studenta u prvu godinu prvog ciklusa studija. Odobren je upis 3.060 studenata na Univerzitetu u Banjaluci, 2.305 studenata na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, te 270 studenata na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru i 70 studenata prvog ciklusa studija na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije