Obrazovanje

Davidi: U Tehničkoj školi u Banjaluci stvoreni bolji uslovi za rad

Davidi: U Tehničkoj školi u Banjaluci stvoreni bolji uslovi za rad
Davidi: U Tehničkoj školi u Banjaluci stvoreni bolji uslovi za rad

BANJALUKA - Otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Renco Davidi rekao je danas, nakon posjete Tehničkoj školi u Banjaluci čiju obnovu finansira EU u okviru Programa za oporavak od poplava, da je vidljivo zadovoljstvo ostvarenim rezultatom jer su stvoreni bolji uslovi za rad.

Davidi je rekao da je nakon prošlogodišnjih poplava u BiH ova delegacija radila na obnovi različitih objekata, a fokus aktivnosti bio je na rekonstrukciju obrazovnih institucija.

"Ovo je vrlo konkretan projekat u smislu pomoći i rezultata koji je ostvaren i vidljivo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatom, jer su stvoreni bolji uslovi za rad", izjavio je Davidi novinarima.

On je dodao da su rekonstrukcijama dodatno poboljšani uslovi, kao što je to slučaj sa ovom školom gdje je rađeno i na obezbjeđivanju uslova za smanjenjem troškova grijanja objekta.

Direktor Tehnološke škole Dejan Čutura zahvalio je Delegaciji EU za donaciju 147.000 KM, navodeći da je promijenjena kompletna stolarija na glavnom objektu, krov na ateljeu koji se urušio tokom poplava, te okrečene sve prostorije glavnog objekta.

On je napomenuo da su radovi počeli prije petnaestak dana i bili su sinhronizovani sa nastavnim procesom tako da nisu bitnije ometali uobičajeni tok školskog programa.

Tehnološku školu pohađaju 762 učenika u 29 odjeljenja koji se osposobljavaju za devet različitih zanimanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije