Obrazovanje

Djeci ne daju u školu zbog loših uslova

Djeci ne daju u školu zbog loših uslova
Djeci ne daju u školu zbog loših uslova

VELIKA KLADUŠA - Roditelji učenika mjesne škole u selu Stabandža, kod Velike Kladuše, odlučili su da, u znak protesta zbog loših uslova nastave, privremeno zaustave školovanje djece, jer renoviranje objekta ove školske ustanove, i pored brojnih obećanja, nije okončano.

U međuvremenu, od početka nove školske godine učenici u tom selu nastavu pohađaju u prostoru nekadašnjeg skladišta, koje je adaptirano za ove svrhe.

"U ovom prostoru ne postoje ni minimalni uslovi da se izvodi nastava i borave naša djeca. Unutrašnjost objekta je puna vlage, a najveći problem je kako zagrijati prostor, jer se bliže hladni dani, a na raspolaganju nastavnicima i učenicima je samo jedna stara peć", kaže jedan od roditelja Adis Handanagić.

Dodaje da su nezadovoljni time što objekat mjesne škole, čije je renoviranje započelo još prije pola godine, još nije završeno, što je stvorilo velike probleme u školskom procesu.

Nadležno ministarstvo je roditeljima ponudilo mogućnost da njihova djeca putuju autobusom do škole u susjednom selu Crvarevac, ali oni nisu zadovoljni tim rješenjem.

"Imamo mnogo male djece, šestogodišnjaka i sedmogodišnjaka, koji treba da putuju desetak kilometara. Roditelji su u strahu za svoju djecu", kaže Handanagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije