Obrazovanje

Dodik i Vučić otvaraju fiskulturnu salu OŠ "Srbija"

Dodik i Vučić otvaraju fiskulturnu salu OŠ "Srbija"
Dodik i Vučić otvaraju fiskulturnu salu OŠ "Srbija"

PALE- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija rekao je da bi predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić trebalo uskoro da otvore fiskulturnu dvoranu Osnovne škole (OŠ) "Srbija" na Palama.

Prilikom obilaska škole "Srbija" na Palama i završnih radova na sali, Mutabdžija je podsjetio da je ova obrazovna ustanova izgrađena sredstvima Vlade Srbije, što govori da i u domenu obrazovanja postoji saradnja između Srbije i Republike Srpske, na dobrobit svih građana.

"Naša obaveza je da ovaj posao završimo kako i dolikuje. Ovo će biti jedna izvanredna, funkcionalna školska sala, a sam ambijent je u okviru novog naselja. Građani Pala imaće jednu kompletnu instituciju /školu, dvoranu/, a ja se nadam da je ovo početak završetka i nekih drugih projekata širom Srpske, na veoma visokom tehničkom nivou", rekao je Mutabdžija novinarima.

Direktor OŠ "Srbija" Neđo Ždrale podsjetio je da je izgradnja sale počela prije godinu i po dana, te da je građevinski dio završen u oktobru prošle godine, nakon čega su raspisani tenderi za njeno opremanje.

Prema njegovim riječima, sala će biti opremljena prema najvišim standardima - parket je sertifikovan od Međunarodne košarkaške organizacije /FIBA/, a kupljena je i najkvalitetnija oprema koja se mogla naći na tržištu.

"Vlade Srbije izdvojila je 1,5 miliona KM za izgradu sportske sale OŠ `Srbija`, od čega je 1,1 milion KM utrošen za građevinski materijal, a ostalo za opremu. Imamo namjeru da napravimo i jedan teniski teren, sa tribinama, jer nam je ostalo dovoljno sredstava da i to uradimo", rekao je Ždrale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije