Obrazovanje

Drugi "Open Day" za studente

Drugi "Open Day" za studente
Drugi "Open Day" za studente

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (eng. EESTEC), Lokalni komitet Banjaluka, u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Banjaluci, 19. novembra ove godine organizator je drugog „Open Day“, čiji je cilj predstavljanje i upoznavanje studenata Univerziteta sa studentskim organizacijama, centrima i kompanijama, koje nude stručno usavršavanje studenata, prakse, stipendije i zaposlenje.

Na Open Day – u će učestvovati poznate kompanije iz Republike Srpske, koje će predstaviti sopstvene kapacitete i mogućnosti za obavljanje prakse, dodjelu stipendija ili zaposlenje studenata i diplomaca. Prisustvovaće i predstavnici studentskih organizacija: IEEE, IAESTE, AIESEC, kao i centri koji nude prakse – UPC i ICBL. Studenti će sedmicu prije i poslije Open Day - a dobiti priliku da se predstave kompanijama preko internet stranice www.ecm2014.com, gdje će moći da ostave svoje biografije.

Pomenute organizacije i centri će imati info - pultove u holu Elektrotehničkog fakulteta, dok će kompanije u Svečanoj sali Elektrotehničkog fakulteta održati prezentacije svojih programa praksi, poslova ili stipendija.

Ovogodišnji „Open Day“ će biti održan u okviru međunarodne konferencije „ECM 2014“ (EESTEC Chairpersons' meeting), kojoj će prisustvovati predstavnici iz 23 države i iz preko 50 gradova Evrope. Svečano otvaranje ESM-a će se održati u ponedjeljak 17. novembra u amfiteatru Arhotektonsko – Građevinskog fakulteta na Kampusu (Univerzitetski grad) Univerziteta u Banjaluci. „ECM 2014“ će ujedno biti i prilika za promociju banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta, ali i Banjaluke i Republike Srpske, a studentima elektrotehnike i budućim inženjerima će širom otvoriti vrata Evrope i svijeta.

Organizacija Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (eng. EESTEC) okuplja studente elektrotehnike i srodnih nauka. Čini je 55 lokalnih komiteta sa univerziteta iz 28 evropskih država. Cilj organizacije je da putem radionica i studentskih razmjena poboljša kulturnu i stručnu saradnju među studentima elektrotehnike u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije