Obrazovanje

ETF skratio radno vrijeme

ETF skratio radno vrijeme
ETF skratio radno vrijeme

BANJALUKA-Studenti Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Banjaluci zamjerili su rukovodstvu ove obrazovne ustanove što im je skratila vrijeme koje mogu provesti u čitaonici i prostorijama ovog fakulteta.

Kako kažu, radi se o jednom od težih fakulteta, te nekoliko sati dodatnog učenja u miru za njih znači mnogo.

"Nekada ranije se moglo ostati na fakultetu do ponoći svakim danom, uključujući i subotu, nedjelju, neradne dane i praznike. Onda je skraćeno do 22 časa, a sada je odluka da radno vrijeme fakulteta radnim danima bude od osam do 21, subotom od osam do 20 časova i da nedjelja bude neradna, što je neprihvatljivo za sve studente našeg fakulteta", rekli su studenti, koji su pismo o ovom upitili "Nezavisnim".

Rukovodstvo ETFa je ovakvu odluku donijelo na osnovu nekoliko stvari, između ostalog nemogućnosti čišćenja prostorija poslije 22 časa.

"Takođe, tu su neodgovorni postupci pojedinaca, koji ostavljaju smeće iza sebe, ostavljaju puštenu vodu u toaletima preko noći, tu je i dolazak drugih studenata na ovaj fakultet, kao i činjenica da jedino ETF od svih fakulteta radi nedjeljom", navedeno je u obrazloženju odluke.

Branko Dokić, dekan ETFa, potvrdio je juče da je vrijeme ograničeno i to do 21 čas radnim danom.

"Poslije toga samo dežurni iz službe obezbjeđenja ostaje na fakultetu i nemoguće je da pored njega bude još neko tu. Prvenstveno zbog bezbjednosti imovine i ljudi, mislim da je to potpuno korektno", kazao je Dokić i dodao da su studentima na korištenje date i velike učionice kada u toku dana u njima nema predavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije