Obrazovanje

Gimnazija obilježava 120 godina postojanja

Gimnazija obilježava 120 godina postojanja
Gimnazija obilježava 120 godina postojanja

BANJALUKA- Banjalučka Gimnazija naredna tri dana obilježava jubilej 120 godina postojanja.

Tim povom danas je održana prezentacija projekta nove školske sportske dvorane i najavljen program ovog značajnog jubileja.

Svečana akademija biće održana u nedjelju u 19 časova u holu škole, dok će u naredna dva dana biti održan veći broj sportskih dešavanja, društveno korisna akcija učenika, te promocija knjige ''Orfej 1965-2015. izbor tekstova i ilustracija iz lista Gimnazije Banjaluka''.

Zoran Pejašinović, direktor Gimnazije, rekao je da pored ovih dešavanja pripremaju dva projekta, od kojih je jedan 120 računara za 120 godina škole, te izgradnja sportske dvorane.

''Naša računarska opreme je dotrajala, stara je oko šest godina i više i prosto vapimo za novim računarima, dok je sportska dvorana mala i neuslovna'' rekao je Pejašinović.

Prilikom prezentovanja projekta dvorane prestavnici škole zahvalili su kompaniji ''Inova'' koja bi gradila dvoranu namijenjenu učenicima i članicama Odbojkaškog kluba ''Inova'', čije su članice i učenice Gimnazije.

Govoreći o projektu dvorane Ljubiša Savović, vlasnik kompanije ''Inova'' i predsjednik OK '' Inova'' rekao je da bi projekat bio rađen po principu javno-privatnog partnerstva, a da bi radovi mogli biti gotovi do početka iduće školske godine, te da se čeka saglasnost Gradske uprave.

Banjalučka Gimnazija ima oko 1200 učenika i 100 zaposlenih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije