Obrazovanje

Gnjatić: Izjednačiti koeficijente za obračun plata

Gnjatić: Izjednačiti koeficijente za obračun plata
Gnjatić: Izjednačiti koeficijente za obračun plata

BANJALUKA - Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić zatražio je danas da prosvjetnim radnicima budu izjednačeni koeficijenti za obračun plata za višu i visoku stručnu spremu.

"Na tome insistiramo godinama i tu nepravdu prema prosvjetnim radnicima potrebno je ispraviti. U suprotnom smo spremni na sve oblike sindikalne borbe, pa i one najradikalnije", rekao je Gnjatić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Danetom Maleševićem.

On kaže da je resorni ministar obećao da će o svemu informisati Vladu Republike Srpske i pokušati pronaći određena rješenja.

"Insistiraćemo na promjeni Zakona o platama, jer su naše kolege iz srednjeg specijalnog i umjetničkog obrazovanja uskraćene za koeficijent 0,5 i to bi trebalo da bude ispravljeno", dodao je Gnjatić.

Gnjatić je naveo da je na sastanku bilo riječi i o stavljanju van snage pravilnika o ocjenjivanju nastavnika koji je donesen 2006. godine, te o poboljšanju uslova rada prosvjetnih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije