Obrazovanje

Gradnja paviljona sredinom aprila

Gradnja paviljona sredinom aprila
Gradnja paviljona sredinom aprila

BANJALUKA - Ugovor o izgradnji četvrtog paviljona za smještaj studenata u Banjaluci potpisan je danas, a prvi radovi bi trebalo da počnu za petnaestak dana.

Četvrti paviljon Studentskog centra pružiće moderan smještaj za 280 studenata, ali i brojne prateće sadržaje poput ambulante, vešeraja, biblioteke, čitaonice i pozorišne scene.

Stanko Stanić, rektor Univerziteta u Banjaluci, kazao je da je završetak objekta planiran na proljeće, nakon čega će uslijediti nabavka namještaja.

"Prvi studenti u ovaj paviljon trebalo bi da budu smješteni početkom 2015/2016. akademske godine", rekao je Stanić nakon potpisivanja ugovora sa preduzećem "Tigar" iz Doboja, koje će izvoditi radove, te sa Republičkom direkcijom za obnovu i razvoj, građevinskim nadzorom u svim segmentima gradnje ovog objekta. Stanić je rekao da se gradnjom četvrtog paviljona, za koji je Vlada RS izdvojila 6,2 miliona KM, najavljuje i gradnja petog paviljona za smještaj studenata, te da na Univerzitetu u Banjaluci slijedi i završetak radova na zgradi Arhitektonsko-građevinskog fakulteta, te gradnja. Stanić je naglasio da bi trebalo ponovo razmotriti mogućnost ustupanja hotela "Krajina" u Banjaluci Univerzitetu za potrebe smještaja studenata.

Slavko Vukalović, direktor Republičke direkcije za obnovu i razvoj, koja će raditi besplatni građevinski nadzor, rekao je da će uporedo sa petospratnom zgradom četvrtog paviljona biti građen i dodatni objekat sa pozorišnom salom.

Potpisivanju je prisustvovao i Goran Mutabdžija, ministar prosvjete i kulture RS, koji je rekao da je Vlada RS trajno opredijeljena da se pitanja studentskog standarda rješavaju u kontinuitetu i ne samo u Banjaluci, nego i u drugim studentskim centrima u RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije