Obrazovanje

Hrana u menzi, ipak, po staroj cijeni

Hrana u menzi, ipak, po staroj cijeni
Hrana u menzi, ipak, po staroj cijeni

BANJALUKA - Cijena obroka za studente koji se hrane u studentskoj menzi, a nisu stanari Studentskog centra (SC) "Nikola Tesla", vratiće se na prvobitno stanje i biće ista kao i za stanare studentskog doma!

Odluka je to Ministarstva prosvjete i kulture RS, odakle su danas podizanje ovih cijena ocijenili kao protivzakonito. Naime, Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, rekao je da će poništiti odluku Upravnog odbora (UO) SC "Nikola Tesla" o poskupljenju ishrane za određene studente.

"Oni su bili dužni da cijene odrede do 1. novembra godine u kojoj studenti počinju akademsku godinu, a oni su to uradili na kraju, odnosno u aprilu, što je protivzakonito i odluka će biti poništena, tako da studenti mogu biti bezbrižni - imaće cijenu ishrane kao i oni koji žive u studentskom domu", istakao je Malešević.

Cijene će, prema riječima Zorana Babića, direktora SC "Nikola Tesla", već danas biti korigovane u sistemu.

"Već od ponedjeljka studenti će se moći hraniti po starim cijenama, jer je to konačna odluka resornog ministarstva  i sada je ostala samo ta tehnička stvar da se u sistemu koriguju cijene", rekao je Babić, navodeći da pozdravlja odluku Ministarstva, koje je u odnosu na 2015. za ovu godinu dodijelilo veći grant koji iznosi više od 70.000 KM.

Goran Vučić, potpredsjednik Unije studenata RS, kaže da je njihov prijedlog na posljednjoj sjednici UO bio da Ministarstvo podrži smanjenje cijena obroka, dok Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata u SC "Nikola Tesla", ističe da ocjena Ministarstva nije adekvatna, jer ono nije dovoljno upoznato s njihovim radom.

Podsjećamo, UO SC "Nikola Tesla" je početkom aprila donio odluku da ishrana u menzi bude skuplja za studente koji ne žive u studentskom domu, prema kojoj bi umjesto 60 feninga doručak plaćali 2,60 KM, ručak 3,90 KM umjesto 1,40, a večeru 3,20, a ne jednu marku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije