Obrazovanje

I osnovci iz Aleksandrovca učesnici projekta Škole 2.0

I osnovci iz Aleksandrovca učesnici projekta Škole 2.0
I osnovci iz Aleksandrovca učesnici projekta Škole 2.0

ALEKSANDROVAC - Osnovna škola "Georgios A. Papandreu" iz Aleksandrovca još je jedna od brojnih prijavljenih obrazovnih ustanova koja učestvuje u projektu Škole 2.0, koja je rado prihvatila m:telov poziv za saradnju.

Ovim projektom kompanija m:tel svim osnovnim školama u BiH, odnosno njihovim učenicima, nudi šansu da samostalno kreiraju zvanični školski sajt, a m:tel im zauzvrat poklanja besplatan domen i hosting na dvije godine, kao i odgovarajuću podršku i pomoć. Takođe, m:tel će dodatno nagraditi i ekipe škola koje na kraju projekta budu imale najbolje izrađene sajtove.

"U izradi našeg prozora u svijet, jer 'svakoj školi treba njeno parče weba!', učestvuju učenici informatičke sekcije sa dva nastavnika, uz pomoć Savjeta učenika i novinarske sekcije sa nastavnicima voditeljima sekcija i školskim psihologom, kao kontakt osobom za projekat", kažu iz ove škole.

Iako tehnički veoma dobro opremljena, OŠ "Georgios A. Papandreu" nije imala sajt, pa su poziv m:tela prihvatili sa radošću. Razlog više je činjenica da već dugo planiraju njegovu izradu.

"Web sajt naše škole je već duže vrijeme u našim planovima osavremenjivanja prezentacije škole i poboljšanja komunikacije škole sa učenicima, roditeljima i saradnicima škole. M:telov projekat nam omogućuje ispunjavanje naših planova, želja i inovacija u radu koje bi povoljno uticale na odnos škole prema učenicima, prvenstveno, kao našoj ciljnoj grupi", ističe tim ove škole, koji vrijedno radi na izradi školskog sajta.

Naglašavaju da je mentorstvo koje m:tel nudi od izuzetne pomoći njihovim nastavnicima i učenicima informatičke sekcije, koji rade na izradi oficijelne stranice škole.

"Na ovaj način će upotpuniti sigurnije svoje znanje i motivaciju, a imaće i lakši put do dobijanja rješenja u eventualnim problemima i nedoumicama pri izradi", kažu iz OŠ "Georgios A. Papandreu".

Dodaju da pokretanje zvanične internet prezentacije škole ima višestruke koristi za školu, te kao razloge navode komunikaciju među učenicima, nastavnicima i roditeljima, kao i onu sa saradnicima iz drugih škola, institucija, raznih organizacija...

"Tokom razgovora sa učenicima koji će raditi na stranici škole veliki broj ideja se našao u planu izrade. Za učenike bi to značilo da imaju stalno ažurirane informacije o radu škole i aktivnostima u školi poput informacije o takmičenjima - postignuća učenika i održavanjima pripremnih časova i izvještaji sa takmičenja, priredbi, aktivnostima sekcija, kao i obavijesti o pokretanju humanitarnih akcija, izletima i ekskurzijama. Tu su i informacije uopšteno zanimljive učeničkoj populaciji o muzici, filmovima, trendovima, e-izdanje školskog časopisa 'Moja školica', 'Pitaj me - reći ću ti' - opcija gdje učenici mogu da postave pitanja nastavnicima, sekcijama, psihološko-pedagoškoj službi, upravi škole", nabrajaju iz aleksandrovačke škole.

Kada su u pitanju roditelji, pored pravilnika i službenih dokumenta škole, dostupni će biti rasporedi časova, termini konsultacija sa razrednim starješinama, roditeljskim sastancima, aktivnosti Savjeta roditelja, izvještaji o postignutom uspjehu djeteta, odjeljenja, škole...

"Linkovi koje ćemo postaviti pronaći će svoje mjesto u dijelu o radu škole, kako za učenike, tako i za roditelje, ali i još mnogo toga. Nadamo se da ste shvatili koliko smo entuzijaste po pitanju ovog projekta i koliko želimo da uspijemo", zaključuje informatički tim OŠ "Georgios A. Papandreu".

Više detalja o m:telovom projektu Škole 2.0 možete potražiti na zvaničnoj internet adresi osnovneskole.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije