Obrazovanje

Italijanske stipendije za studente u BiH

Italijanske stipendije za studente u BiH
Italijanske stipendije za studente u BiH

SARAJEVO - Ambasada Italije u Sarajevu dodjeljuje novčane stipendije Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje (MVPMS) Italije za studente, državljane BiH i Italijane s prebivalištem u Bosni i Hercegovini (IRE), za studij u Italiji tokom akademske 2017./2018. godine.

Stipendije se dodjeljuju za pohađanje sljedećih nivoa univerzitetskih studija: magistarski studij (I godina integrisanog magistarskog studija ili studij drugog ciklusa), studij mastera I ili II nivoa, doktorski studij, specijalistički studij (osim za medicinske discipline), studijski projekti sumentorstva, studij pri visokoborazovnim institucijama za umjetnost i muziku (AFAM), studij pri Međunarodnoj školi za izradu violina u Kremoni, Školi za visoko obrazovanje i studij Vrhovnog instituta za konzervaciju i restauraciju (ISCR), pri Nacionalnoj školi za film, te za napredne kurseve iz italijanskog jezika i kulture (tromjesečne), kao i kurseve usavršavanja za profesore italijanskog jezika (jednomjesečne).

Kandidature se podnose isključivo online, pristupajući portalu za stipendije putem internet stranice MVPMS-a do ponoći 10. maja, saopšteno je iz Ambasade Italije u BiH.

Više informacija možete pronaći na stranici Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje na OVOM LINKU, ili putem mejla Kancelarije za kulturu Ambasade Italije u Sarajevu - [email protected].

(NN, Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije