Obrazovanje

Izbor rektora Banjalučkog univerziteta: U trećem krugu 4 kandidata

Izbor rektora Banjalučkog univerziteta: U trećem krugu 4 kandidata
Izbor rektora Banjalučkog univerziteta: U trećem krugu 4 kandidata

BANJALUKA - Treći konkurs za izbor rektora Banjalučkog univerziteta zatvoren je danas, a, prema nezvaničnim podacima, prijavili su se Milan Mataruga (Šumarski fakultet), Rajko Gnjato (PMF), Novak Kondić (Ekonomski fakultet) i Vitomir Popović (Pravni fakultet).

Ove sedmice konkursna komisija će razmatrati sve pristigle prijave, a zatim će biti zakazana sjednica Senata, na kojoj će biti određen datum glasanja.

Imenovanje rukovodstva najviše institucije visokog obrazovanja za mandatni period od 2016. do 2020. godine trebalo bi da bude završeno do 28. maja, kada ističe mandat Stanku Staniću, rektoru prethodnih 10 godina, ali ako se to ne desi biće izabran v.d. rektora na šest mjeseci, odnosno dok izbor ne uspije.

U prethodna dva izbora prijavili su se isti kandidati, te Vaso Bojanić (Poljoprivredni fakultet), odnosno Nikola Poplašen (Fakultet političkih nauka), ali nisu dobili ni po jedan glas.

Izbor je dosad bio neuspješan jer su najveći favoriti, Kondić i Mataruga, imali identičan broj glasova, te je glasanjem za oba kandidata potencijalno presudni listić bio nevažeći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije