Obrazovanje

Konkurs za javne univerzitete u subotu

Konkurs za javne univerzitete u subotu
Konkurs za javne univerzitete u subotu

BANJALUKA - Konkurs za upis 7.249 redovnih i vanrednih studenata na prvu godinu prvog ciklusa studija u školskoj 2014/2015. godini u Republici Srpskoj biće objavljen u subotu, 14. juna, odlučeno je na zajedničkoj sjednici rektorskih kolegijuma univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Na Univerzitetu u Banjaluci biće upisan 2.461 student, a u Istočnom Sarajevu 3.288. Konkurs će biti objavljen u dnevnim listovima "Glas Srpske" i "Pres Republika Srpska".

Konkursom je definisano da će prijem dokumenata u prvom upisnom roku trajati od 17. do 27. juna i da će se prijemni ispiti polagati 30. juna, dok će se rezultati biti objavljeni 4. jula.

Upis primljenih kandidata trajaće od sedmog do 14. jula, saopšteno je iz banjalučkog univerziteta.

Prijavljivanje kandidata u drugom upisnom roku, koji će provesti organizacione jedinice visokoškolskih ustanova koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, trajaće od 25. do 29. avgusta, dok će kvalifikacioni ispit biti održan 1. septembra, a rezultati objavljeni 5. septembra.

Upis primljenih kandidata biće obavljen od 8. do 12. septembra.

Konkurs za upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2014/2015. godini biće raspisan u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije