Obrazovanje

Konkurs za prijem 104 učenika u srednjoškolski centar

SREBRENICA - Srednjoškolski centar "Srebrenica" objavio je konkurs za prijem 104 učenika u prve razrede ovog centra za 2015-2016. školsku godinu, potvrđeno je u toj ustanovi.

Konkurs je raspisan za prijem jednog odjeljenja u Gimnaziju i po jednog odjeljenja sa po 26 učenika u Medicinsku, Farmaceutsku i Hemijsku školu na kojim školovanje traje četiri godine.

Prijem dokumenata za učenike koji imaju 60 i više bodova je od 10. do 16. juna, a rezultati upisa biće poznati 18. juna.

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata je od 22. do 24. juna, a rezultati tog upisnog roka biće poznati 26. juna.

U julskom upisnom roku prijem dokumenata je od 29. juna do 1.jula. Od 6. do 9.jula učenici koji ne budu primljeni u željene škole za koje konkurišu mogu da se upišu u druge škole u kojima eventualno bude ostalo slobodnih mjesta.

Kao i prethodnih, i ove godine Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo je upis četiri odjeljenja u prvi razred srebreničkom Srednjoškolskom centru s tim da će odjeljenja brojati po dva učenika više nego lani, odnosno po 26 đaka.

Direktor ovog centra Momčilo Cvjetinović kaže da je veliko interesovanje za Medicinsku školu kao i svake godine i da za tu školu konkurišu odlični učenici iz više opština regije Birač, te LJubovije i Bajine Bašte iz Srbije.

"Obavili smo promocije naših struka za učenike devetih razreda u svim

srebreničkim i bratunačkim školama kao i za učenike završnog razreda osnovnih škola u LJuboviji i očekujemo da ćemo imati interesovanje za upis slično prošlogodišnjem kada nismo mogli primiti sve zainteresovane učenike da pohađaju nastavu u našem centru", rekao je Cvjetinović.

Srednjoškolski centar "Srebrenica" već deceniju prima više učenika u prvi razred nego što ih završi osnovno obrazovanje u školama na području ove opštine.

Privlačna zanimanja i izgrađen ugled škole, te rezultati koje učenici ovog centra postižu na fakultetima, obezbjeđuju redovan upis odobrenog broja učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije