Obrazovanje

Konzul Srbije uručio nagrade najboljim učenicima na konkursu

Konzul Srbije uručio nagrade najboljim učenicima na konkursu
Konzul Srbije uručio nagrade najboljim učenicima na konkursu

BANJALUKA - Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić uručio je danas pozivnice za desetodnevni boravak u Srbiji i novčane nagrade za 10 učenika srednjih škola Republike Srpske i BiH, koji su napisali najbolje radove na literarnom konkursu o temi "Šta to Srbija treba da zna o meni?".

Nikolić je na svečanom prijemu u prostorijama Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci rekao da mu se svidjelo to što su učenici u radovima pokazali duhovnost, znanje i razmišljanje. 

"Ova djeca su pokazala da imaju duh i potrebu da ta svoja znanja i osjećanja izraze. To su uradili na najbolji mogući način i bilo je zadovoljstvo čitati te radove", rekao je Nikolić. 

On je ocijenio da je tema konkursa bila inspirativna, te da su je dali jer znaju koliko se na ovim prostorima voli Srbija

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević je u obraćanju učenicima rekao da je bilo zadovoljstvo slušati poruke iz njihovih vrlo zanimljivih radova, te im je poželio lijep provod u Srbiji. 

On je pohvalio ovu aktivnost Konzulata u nadi da će sve biti nastavljeno narednih godina, te najavio da će biti stvorene zakonske pretpostavke za rad sa talentovanim učenicima. 

Nagrađeni učenici su izrazili zadovoljstvo zbog dobijenih nagrada, te da će im one biti podstrek da svoje planove ostvare na ovim prostorima, a ne da prodaju znanje u inostranstvu. 

Nova banka je nagrađenim učenicima dodijelila po 100 KM džeparca za putovanje u Vrnjačku Banju i na Taru, na koje kreću 21. marta, a predvodiće ih profesor srpskog jezika i književnosti Tatjana Milijević. 

Prijemu je prisustvovao i direktor Pedagoškog zavoda Srpske Predrag Damjanović, predstavnici Turističke organizacije Srpske, te profesori i direktori srednjih škola nagrađenih učenika. 

Literarni konkurs je povodom 15. februara Dana državnosti Srbije raspisao Generalni konzulat Srbije u saradnji sa Pedagoškim zavodom Srpske, a nagrađeni su literarni radovi srednjoškolaca iz Prijedora, Bijeljine, Sokoca, Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Bileća i Zvornika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije