Obrazovanje

Ljeto na drugačiji način: Prakse u 126 zemalja svijeta

Ljeto na drugačiji način: Prakse u 126 zemalja svijeta
Ljeto na drugačiji način: Prakse u 126 zemalja svijeta

Ljeto stiže, a ispiti se gomilaju. Tražiš ljetni posao ili priliku za odmor? Dva mjeseca sunca i pauze između semestara su savršeno vrijeme za drugačije, korisnije ljeto. Otputuj u drugu zemlju i budi dio internacionalnih projekata ili kompanija sa kolegama iz cijelog svijeta!

"AIESEC kao globalna, studentska organizacija radi na  razvijanju liderskih sposobnosti i multikulturalnosti kod mladih a to postižemo kroz aktivno članstvo, rad u timovima i internacionalne programe praksi", navode u ovoj organizaciji.

Svaka mlada osoba ima priliku izabrati volontersku ili stručnu praksu u jednoj od 126 zemalja svijeta gdje AIESEC kancelarije svake godine rade na novim projektima i saradnjama.

Volonterske prakse se nazivaju Global Citizen i one traju 6 do 8 sedmica. Podrazumijevaju angažman na društveno- korisnim projektima iz oblasti obrazovanja, kulture ,društvenog preduzetništva i ekologije. Namijenjene su svim mladima, između 18 i 30 godina, nezavisno od  vrste i studijskog programa koji pohađaju.

Studenti snose samo troškove prevoza

Poželjno je dobro poznavanje engleskog jezika i  kreativnost, motivacija i želja za napredovanjem i usavršavanjem. Smještaj i hrana su uglavnom obezbijeđeni, dok praktikant snosi troškove prevoza.

Global Talent su  stručne, plaćene prakse u internacionalnim kompanijama i institucijama gdje praktikant primjenjuje naučena znanja praktično za šta dobija odgovarajuću naknadu kojom pokriva troškove života u datoj zemlji. Prijave za stručne prakse su otvorene za studente završnih godina studija, diplomce ili studente master studija. Oblasti za ovu vrstu praksi su podučavanje, marketing i informacione tehnologije. Traju od 3-18 mjeseci i zahtjevaju viši stepen poznavanja engleskog jezika.

Prilika za mlade da otputuju

Internacionale prakse predstavljaju jedinstvenu priliku za mladu osobu da otputuje, iskoristi svoje vrijeme na drugačiji i koristan način, primjeni naučena znanja u praksi, stekne nove vještine i iskustvo. Rad u multikulturalnom okruženju daje novi pogled na svijet i stvara novi krug prijatelja i poznanstava ali i širi dijapazon prilika za rad i stručno usavršavanje.

Ako želiš da svoja znanja proširiš i ovo ljeto doživiš bolje i svrsishodnije, prijavi se na https://opportunities.aiesec.org/programmes .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije