Obrazovanje

Malešević: Čitanje, najbolji put do novih znanja

Malešević: Čitanje, najbolji put do novih znanja
Malešević: Čitanje, najbolji put do novih znanja

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je čitanje jedan od najboljih načina da se dođe do novih znanja, spoznaja i određenih iskustava koja su veoma korisna.

„Nekada, kad nije bila dostupna sadašanja tehnologija, vapili smo za dobrom knjigom jer je to bio najbolji način da dođemo do novih otkrića“, rekao je Malešević na manifestaciji u OŠ "Branko Ćopić" u Banjaluci, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

On je učenicima poručio da bi trebalo više da čitaju i idu u biblioteke, posebno danas, kada su u svim lokalnim zajednicama one dostupne svima.

„Putem izrade Strategije obrazovanja 2015-2020. godine planirali smo da popravimo stanje biblioteka u školama, da obogatimo fondove i tako nađemo način da učenicima bude dostupna raznovrsna literatura“, istakao je Malešević.

S obzirom na to, da je ovo period kada se obilježavanja 100 godina od rođenja pisca Branka Ćopića, manifestacija u ovoj školi bila je prožeta njegovim djelima, a prisustvovali su i predstavnici škola iz drugih dijelova Srpske koje nose ime ovog književnog velikana.

Ministar je ovom prilikom uručio knjige na poklon svim školama koje nose naziv po književniku Branku Ćopiću, kao i Tehničkoj školi iz Banjaluke koja se istakla brojnim inovacijama, te pobjedniku Festivala dječije poezije Maji Marjanović, učenici banjalučke OŠ "Branko Ćopić".

U manifestaciji su učestvovali hor, folklorni ansambl i dramska sekcija OŠ "Branko Ćopić" iz Banjaluke, a događaju su prisustvovali direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, savjetnik ministra za obrazovanje Slavica Kuprešanin, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Radmila Kucić Ćućić, te brojni nastavnici i učenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije