Obrazovanje

Malešević: Finansiranje vrtića u nadležnosti lokalnih zajednica

PRIJEDOR - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je danas da škole u Srpskoj, koje provode program predškolske pripreme za buduće prvačiće, ne smiju naplaćivati participaciju od roditelja čija djeca učestvuju u programu.

"S druge strane, finansiranje vrtića je u nadležnosti lokalnih zajednica, a ne Ministarstva. Neke lokalne zajednice u Republici Srpskoj ne mogu snositi dodatne troškove koje ovaj program nosi", rekao je Malešević novinarima u Oštroj Luci.

On ja naglasio da Ministarstvo, zajedno sa donatorima, snosi troškove rada vaspitača i didaktičkih sredstava i u školama i u vrtićima počev od 2. marta do 29. maja ove godine.

"Riječ je o 37 vrtića i 35 škola. To je program takozvane male škole za djecu koja nisu bila obuhvaćena predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem, a koja na jesen polaze u prvi razred osnovne škole", dodao je Malešević.

Malešević je danas boravio u radnoj posjeti opštini Oštra Luka zajedno sa ministrima saobraćaja i veza i uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Neđom Trninićem i Lejlom Rešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije