Obrazovanje

Malešević: Paviljoni će biti sanirani do početka akademske godine

Malešević: Paviljoni će biti sanirani do početka akademske godine
Foto: N.N. | Malešević: Paviljoni će biti sanirani do početka akademske godine

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da su obezbijeđena sredstva za sanaciju prvog i drugog paviljona u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci koja bi trebalo da bude završena do početka nove akademske godine.

"Čekamo završetak tenderske procedure da bi počela sanacija Paviljona dva, a onda i Paviljona jedan", rekao je Malešević danas novinarima u Banjaluci.

Kada je riječ o cijeni smještaja studenata, Malešević je rekao da resorno ministarstvo ne donosi odluku o visini cijene smještaja u studentskim domovima, koja se donosi do početka, a ne u sredini akademske godine.

"U Banjaluci je to specifično zbog štete koja je nastala na paviljonima jedan i dva Studentskog centra `Nikola Tesla`", pojasnio je Malešević.

Banjaluku je u decembru prošle godine pogodio olujni vjetar koji je odnio krovove sa većine objekata studentskih paviljona. Nakon vjetra, kišnica je prodrla u sobe, čime je pričinjena dodatna šteta zbog čega ti objekti ne mogu da se koriste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije