Obrazovanje

Mataruga: Senat će vjerovatno potvrditi odluku FPN-a ako je riječ o plagijatima

Mataruga: Senat će vjerovatno potvrditi odluku FPN-a ako je riječ o plagijatima
Mataruga: Senat će vjerovatno potvrditi odluku FPN-a ako je riječ o plagijatima

BANJALUKA - Milan Mataruga, rektor banjalučkog Univerziteta, potvrdio je da će Senat ove visokoškolske ustanove 29. juna raspravljati o statusa profesora za koje je komisija Fakulteta političkih nauka (FPN) utvrdila da su plagirali naučne radove.

"To su vjerovatno materijali koji su upućeni ka Senatu. Ja sam jedan od članova toga tijela i stvarno ne mogu da preudiciram odluku koja će biti donesena. Ipak, čim je riječ o plagijatima, vjerovatno će Senat potvrditi odluku FPN-a", rekao je Mataruga.

FPN danas je saopštio da su naučni radovi profesora Radmile Čokorilo i Ljubomira Zubera predstavljaju očigledne plagijate s velikim udjelom direktno prepisanog teksta - bez pozivanja na izvore ili njihovog navođenja u literaturi.

Ovo je prvi slučaj u istoriji Univerziteta u Banjaluci da je na institucionalnom nivou utvrđeno da su naučni radovi profesora angažovanih na ovom Univerzitetu 

Posted by Nezavisne Novine on уторак 6. јун 2017.

Ministar nauke i tehnologije Srpske Jasmin Komić i rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga razgovarali su danas sa sekretarom za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost u Vladi AP Vojvodine Zoranom Miloševićem i rektorom Univerziteta u Novom Sadu Dušanom Nikolićem o unapređenju naučno-istraživačkog rada i saradnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije